Video. Doi bărbați au fost reținuți în urma scandalului din comuna Stănești

Cei doi bărbați din județul Buzău, care au amenințat și au înjurat polițiștii, duminică, în comuna Stănești, județul Gorj, au fost reținuți pentru 24 de ore, luni dimineață. 

200615 scandalagii gorj 

Evenimentul a avut loc duminică după-amiaza, pe o stradă din comuna Stăneşti.

Doi bărbați în vârstă de 23 și respectiv 28 de ani, din Buzău, au fost implicați într-un conflict cu alți doi localnici, polițiștii fiind chemați să aplaneze situația. Unul dintre scandalagii a fost încătușat, moment în care amicul său a devenit nervos, amenințând și înjurând agenții.

Amândoi au reuşit să fugă, dar au fost prinși duminică seara, iar în urma audierilor, luni dimineața, s-a decis reținerea lor pentru 24 de ore.

Urmare a unui apel la 112, prin care se sesiza o stare conflictuală, un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, reuşind imobilizarea unui bărbat, moment în care, mai multe persoane au intervenit, pentru a-l scăpa. Imediat, poliţiştii, prezenţi la faţa locului, au solicitat sprijin, astfel încât, spre localitatea respectivă, au fost redirecţionate echipaje de ordine publică şi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj. La momentul intervenţiei în cadrul unui eveniment, poliţiştii acţionează gradual si proportional, scopul nostru fiind evitarea escaladarii conflictului, prevenirea actelor de violenţă si foarte important, salvarea de vieţi", au transmis reprezentanții IPJ Gorj.