Un bărbat din Gorj, condamnat pentru furturi, prins în Sibiu

Un gorjean condamnat la șapte ani de închisoare pentru furturi a fost prins în Sibiu, unde se prezenta drept „instalator” și a reușit să fure bani din 13 case.

Catuse 938x535 752x535

Conform Poliției Sibiu, în perioada ianuarie – iunie s-au înregistrat 13 plângeri în județ, prin care se reclama că un bărbat necunoscut, sub pretextul că lucrează ca instalator, a intrat în locuințe din orașul Sibiu și a furat bani.

Polițiștii au stabilit că faptele au fost comise de aceeași persoană și au deschis un dosar de cercetare penală pentru furt.

Luni, polițiștii l-au prins pe presupusul autor, în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din județul Gorj.

Din investigații a reieșit că bărbatul își alegea victimele vizând persoanele în vârstă și care locuiesc la bloc, pe care le urmărea pe stradă, iar după ce acestea intrau în locuință, le aborda sub pretextul că este instalator sau angajat al rețelelor de cablu, spunându-le că vecinii fie au fost inundați, fie au nevoie de înlocuirea unor echipamente electronice. Cu intenția de a observa locul de păstrare a banilor, bărbatul le cerea victimelor sume mici de bani, necesare cumpărării de piese pentru reparații, după care le distrăgea atenția și le fura banii din locuință. În unele cazuri, bărbatul purta mască și mănuși sanitare.

Prin cele 13 fapte comise în municipiul Sibiu, gorjeanul ar fi creat un prejudiciu în valoare de 40.000 de lei.

Polițiștii sibieni au constatat că bărbatul este urmărit la nivel național din 3 iunie a.c., când Judecătoria Câmpulung a emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la executarea unei pedepse de 7 ani de închisoare pentru mai multe furturi.

Gorjeanul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu.

Sursa: Mediafax. 

X

Right Click

No right click