Gorjeni prinși că furau energie electrică

Gorjeni prinși că furau energie electrică

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați, ieri, prin apelul 112 de un reprezentant al unei societăți de distribuție a energiei electrice, cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la un imobil din satul Tâlvești, s-a constatat un furt de energie electrică. Un caz similar a fost depistat și în localitatea Însurăței. 

furt curent

Este vorba despre locuința unui  bărbat, de 78 de ani, unde s-a găsit o instalație clandestină de ocolire a aparatului de măsurare, utilizată la sustragerea de energie electrică, fiind cauzat un prejudiciu în curs de estimare.  

În aceeași zi, polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi de un reprezentant al aceleiași societăți de furnizare a energiei electrice, despre faptul că un bărbat, de 59 de ani, din satul Însurăţei, ar folosi instalaţii clandestine artizanale în scopul racordării directe la reţea pentru ocolirea echipamentelor de măsurare şi ar sustrage curent electric de la rețeaua de electricitate.

„În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de sustragere de energie electrică și folosirea de instalații clandestine pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice livrate”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.