Un gorjean a văzut o viperă căzută din mașină și a băgat-o într-un borcan. Au intervenit jandarmii

Jandarmii gorjeni au fost chemați să îndepărteze o viperă dintr-o stație de taxi din Târgu Jiu. Când au ajuns, jandarmii au constatat că un cetăţean a văzut şarpele căzut dintr-un autoturism, l-a prins şi introdus într-un recipient de plastic, fără să realizeze pericolul.

200723 mf vipera

Jandarmii gorjeni au intervenit în urma unui apel SNUAU 112 pentru a îndepărta un şarpe care a fost descoperit în Târgu Jiu, în zona staţiei de taxi din apropierea Parcului Central.

Jandarmii au constatat că un cetăţean a văzut şarpele căzut dintr-un autoturism, l-a prins şi introdus într-un recipient de plastic, nerealizând pericolul la care s-a expus.

Jandarmii au preluat şarpele lung de aproximativ 50 cm, au stabilit că este un şarpe dintr-o specie periculoasă (viperă), l-au preluat şi ulterior acesta a fost transportat într-o zonă împădurită din Runcu, pe Vale Sohodolului, la aproximativ 30 km de zona locuită, unde l-au eliberat în mediu natural.

„Recomandăm cetăţenilor în situaţii similare să nu încerce singuri să captureze sau să îndepărteze reptilele şi să solicite sprijinul instituţiilor abilitate”, transmit jandarmii gorjeni.

(sursa: Mediafax)

Ultimele știri

X

Right Click

No right click