Restricții în șapte localități din județul Gorj

Noi restricții au fost impuse, vineri, în șapte localități din județul Gorj, din cauza creșterii numărurul de cazuri de coronavirus.

restaurante amendate olt 

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj a decis, ținând cont de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în localitățile Stănești, Săcelu, Novaci (cu excepția Zonei Montane Rânca), Negomir, Mușetești, Alimpești, Ciuperceni să suspende activitatea cu publicul a următoarelor instituții și operatori economici din localitățile de mai sus, după cum urmează:

Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se suspendă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Se suspendă activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare”.

Totodată, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj s-a aprobat instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării sociale pentru toate persoanele prezente în spații publice deschise aglomerate, din jurul unităților de învățământ pe o distanță de 50 de metri (licee, școli, grădinițe, etc.), în intervalul orar 07:00-21:00.

De asemenea, a fost aprobată instituirea obligativității purtării măștilor de protecție și păstrarea distanțării sociale în zonele urbane cu trafic pietonal intens (bulevarde aglomerate, stații, piețe, parcările din zona piețelor, zonele pietonale, gări, auto-gări, etc.)