Peste 5.000 de turiști, așteptați la Rânca în această minivacanță

Mii de turiști sunt așteptați în stațiunea Rânca, în minivacanța de 1 Decembrie, hotelurile și cabanele funcționând normal în această perioadă, iar restaurantele la o capacitatea de 50%.

ranca1

Constantin Pănescu, șeful Asociației Concesionarilor din zonă, a spus, la Radio Infinit, că se vor putea folosi și terasele pentru servirea mesei.

În plus, cum se anunță ninsori, vor fi pornite, cel mai probabil, și instalațiile de schi.

Din ce rezervări avem, cred că se vor strânge peste 5.000 de turiști la Rânca. Așteptăm și ninsori și nu are cum să nu fie bine. Restaurantele vor funcționa la 50% din capacitate, sunt mese de la două la șase locuri. Vom folosi și terasele pentru că și acolo se poate consuma, de exemlu, o fasole cu un ciolan. Turiștii se pot plimba în aer liber, vor fi săniuțele, se vor porni și instalațiile de schi. Intrăm în iarnă așa cum trebuie”, a explicat Pănescu.

Autoritățile spun că vor intensifica verificările în zona Rânca, în această minivacanță, pentru a se asigura că se respectă regulile privind prevenirea răspândirii coronavirusului.

În ceea ce privește perioada Crăciunui, în ciuda pandemiei, Pănescu spune că, deja, s-au făcut rezervări pentru peste 80% din spațiile de cazare. Cabanierii le-au cerut autorităților județene să nu pună interdicții în stațiune, dacă va crește indicele de infectare în orașul Novaci.