Creştere semnificativă a populaţiei în oraşul Rovinari

Institutul Național de Statistică a dat publicității un top al orașelor în care s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului populației, în ultimii 20 de ani.

Rovinari

Printre acestea se află şi oraşul gorjean Rovinari, cu o creștere a populaţiei de 14,94%, situându-se la jumătatea unui clasament din care fac parte orașe mari din țară.

Rovinariul este singurul oraş din județul Gorj și printre puținele localități din zona de sud-vest a țării unde numărul de locuitori a crescut.

După restructurările masive din minerit, numărul locuitorilor a scăzut semnificativ, dar, de câțiva ani încoace, trendul a fost unul crescător, chiar exponențial.

La baza acestei analize, statisticienii s-au folosit de motivele care au stat la baza plecării oamenilor, sau a scăderii numărului de locuitori. Printre acestea, lipsa investițiilor în servicii publice (sănătate, educație, asistență socială), lipsa investițiilor în infrastructură și, în mod evident, lipsa locurilor de muncă.

Locuitorii orașului Rovinari au simțit, cel puțin în ultimii 4-5 ani, o îmbunătățire continuă a calității vieții și a condițiilor de trai. S-a investit și se investește masiv în infrastructura rutieră, utilități publice, sănătate, școală, mediu și în tot ce se poate pentru ca oamenii să simtă că trăiesc într-un oraș european.

La creșterea numărului de locuitori a contribuit și deschiderea fabricilor, în care lucrează, acum, peste 2000 de oameni, iar numărul de angajați va crește continuu, pentru că li se vor adăuga și cei care vor lucra la fabrica de gips-carton, sau la cea de producție a utilajelor pentru industria ambalajelor.