„Taxați” pentru o petrecere organizată într-o comună din Gorj

10 persoane au fost amendate de poliţiştii gorjeni după ce, duminică seara, au participat la o petrecere, în comuna Scoarţa, evenimentele fiind postate pe o reţea de socializare.

Masina politie

Potrviti poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Scoarța, a organizat o petrecere la locuința sa, eveniment la care au participat alte nouă persoane, nefiind astfel respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor și măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Bărbatul de 31 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar față de cele nouă persoane participante la eveniment, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, conform Legii nr. 55/2020.

Facem precizarea că desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private sunt interzise. Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, sănătatea și siguranța cetățenilor fiind prioritare pentru noi”, precizează poliţiştii.