Primăria Motru: Modernizarea instalaţiei de evacuare a zgurii şi cenuşei la UATAA

Primăria Municipiului Motru a lansat procedura pentru achiziția de servicii - Proiectare ”Modernizare instalație de evacuare a zgurii și cenușei din cazanul CR0102 din cadrul UATAA”.

uataa

Valoarea achiziției este de 1.158.233 lei, iar contractul se va finaliza în termen de 90 de zile de la semnare. Anunțul este în curs de publicare la JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene), data estimată pentru apariția anunțului în SEAP fiind 01.02.2021.

După încheierea etapei de proiectare, se va iniția procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor şi dotare.

Primăria Municipiului Motru susține necondiționat și asigură tot sprijinul pentru ca UATAA Motru să-și poată desfășura activitatea în condiții optime, iar cetățenii municipiului Motru să beneficieze de servicii de calitate.

Costel Cosmin Morega, Primarul Municipiului Motru: „Am afirmat clar că susțin UATAA Motru, prin tot ce ține de instituția pe care o conduc, pentru ca cetățenii să beneficieze de căldură și apă caldă în sistem centralizat, în condiții normale. Prin această investiție, UATAA Motru va face un pas important pentru îndeplinirea condițiile de mediu, obligatorii pentru funcționare și, implicit, la păstrarea locurilor de muncă.

Oricât de mult ne-am implica noi, ca instituției, o mare și importantă contribuție o are UATAA MOTRU, prin cei care o reprezintă și care trebuie să facă un efort comun, alături de noi, pentru a reduce pierderile de orice natură, cheltuirea banilor primiți cu multă responsabilitate și o implicare mult mai activă. Până la acest moment conducerea UATAA nu a făcut decât să transmită adrese și informări prin care să solicite miliarde de lei, fără a se implica activ în recuperarea debitelor, găsirea de soluții viabile pentru funcționarea societății și de ce nu, prin lobby politic pentru sprijinul promis, în urmă cu câteva luni.

Acum, în al 100–lea ceas, dând de greu, observ că toți fug de responsabilitate, conducerea societății, prin administratorul special, informându-ne că, după ieșirea din insolvență, UATAA Motru poate intra în faliment .

Îi asigur pe toți locuitorii municipiului Motru, branșați la sistemul centralizat, că Primăria Municipiului Motru va face tot ce este posibil, în limita competențelor legale, ca UATAA Motru să funcționeze”.