Polițiștii mehedințeni „respiră” cu greu

Polițiștii mehedințeni „respiră” cu greu

Luna august se arată a fi una destul de încărcată pentru polițiștii mehedințeni din punct de vedere al evenimentelor nedorite.

amenzi politie

Nici nu a debutat bine ultima lună de vară din acest an și, iată că polițiștii mehedințeni au aplicat deja 128 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 77.700 de lei participanților la trafic. Mai mult, au fost reţinute în vederea suspendării  35 de permise de conducere. Conform purtătorului de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, Inspector principal de poliţie Andreea Rădoi,  48 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 14 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, iar 8 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri constatate în rândul bicicliștilor.

Lupta cu băutura și substanțele psihoactive

Tot din comunicatele de presă ale I.P.J. Mehedinți, reiese faptul că județul se confruntă totuși cu multe cazuri dec șoferi iresponsabili ce șofează sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Astfel că, „în data de 01.08.2021, ora 00.13, polițiștii Biroului Rutier au depistat, în trafic, un bărbat de 28 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Carol I, după ce a consumat substanţe psihoactive. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Mai mult, în data 01.08.2021, ora 02.43, polițiștii municipiului Orșova au depistat un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Eroilor din municipiu, după ce a consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Mehedinți, Inspector principal de poliţie Andreea Rădoi (foto jos).

Andreea Radoi purtator de cuvant ipj mehedinti

Nici scandalurile nu lipsesc din „meniul” polițiștilor mehedințeni

Să nu se creadă însă că din viața mehedințenilor nu lipsesc scandalurile. În special cele pe fondul consumului de alcool. Conform aceleiași surse, ieri seară,  Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin a fost sesizată cu privire la faptul că, în cartierul Schela, a existat un conflict spontan între mai multe persoane.

„La fața locului s-a deplasat echipa operativă a poliției, care, în urma verificărilor efectuate a stabilit că, pe fondul unor discuții în contradictoriu și a consumului de băuturi alcoolice a existat un conflict spontan, în urma căruia un bărbat de 52 de ani, din municipiul Drobeta-Turnu Severin a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.  În același timp, suspectul se află în custodia poliției. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor aspectelor care au condus la producerea evenimentului urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsurile legale”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al I. P. J. Mehedinți, Inspector principal de poliţie Andreea Rădoi.