Pompieri mehedințeni pe frontul flăcărilor din Franța

Pompieri mehedințeni pe frontul flăcărilor din Franța

Doi pompieri mehedințeni se vor alătura începând cu această seară, forțelor ce se luptă pentru stoparea și lichidarea incendiilor devastatoare din Franța.

Conform I.S.U. Mehedinți, este vorba de plt. maj. Adrian Gogîltan și plt. adj. Costin Mură, ambii din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. Aceștia vor participa, începând cu seara zilei de 12 august 2022, la o misiune internațională de sprijin în Franța, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure care se manifestă pe suprafețe foarte mari și pun în pericol viețile și bunurile cetățenilor.

„Aceștia fac parte dintr-un modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție, ce va acorda sprijin autorităților din Franța în misiunile din zonele puternic afectate de incendii. Reamintim faptul că statul român s-a implicat și în sprijinirea autorităților din Grecia cu echipe specializate de intervenție, la solicitările formulate de guvernul elen, prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă”, mai transmite I.S.U. Mehedinți.