Înșelătorii cu bancnote vechi. O tânără este cercetată penal

O tânără din comuna Gropeni, județul Brăila, bănuită de săvârșirea unor înșelătorii, comise la Strehaia, a fost pusă sub control judiciar.  

masina politiei

Polițiștii mehedinței au efectuat o percheziție, luni, la domiciliul acesteia, fiind descoperite și ridicate mai multe terminale mobile, cartele telefonice, precum și înscrisuri bancare.

Din cercetări a reieșit că, la începutul lunii mai, un bărbat, din orașul Strehaia, ar fi intenționat să cumpere o bancnotă veche, expusă la vânzare pe un grup de pe o rețea de socializare, însă, după ce ar fi achitat un avans de 500 de lei, persoana care expusese bancnota nu și-ar mai fi respectat înțelegerea.

Pe parcursul cercetărilor, au mai fost identificate alte nouă persoane care ar fi fost înșelate prin aceeași metodă, de aceeași persoană.

Totodată, polițiștii au mai stabilit că tânăra, de 23 de ani, din județul Brăila, ar fi făcut mai multe conturi pe o platformă de pariuri sportive, folosind, fără drept, actele de identitate ale unor persoane vârstnice.

În baza probatoriului administrat, tânăra de 23 de ani a fost condusă la audieri, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Astăzi, 28 noiembrie, persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, luându-se față de aceasta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, arată IPJ Mehedinți.