RMN performant la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin

O veche dorință a medicilor severineni de a avea un aparat RMN performant, a fost îndeplinită astăzi.

rmn performant severin

Este vorba de un aparat ultraperformant, ce vine în ajutorul pacienților care au nevoie de tomograf și diagnostice complexe. Pentru început, acest aparat va fi folosit pentru pacienții spitalului, urmând ca ulterior să fie pus în slujba și celor care au nevoie doar de investigații.

Medicul Delia Mazilu, directorul medical al spitalului, spune că dotarea unității cu un astfel de aparat performant va reuși să țină pacienții aproape de spital, până acum aceștia mergând la privat sau în alte județe. De altfel, medicul Ionela Alsandi susține că aparatul este unul extrem de necesar pentru spital, acesta având avantajul că nu va expune pacientul la radiații.

Conform declarației președintelui Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, dorința aducerii unui astfel de aparat RMN la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, este veche de cel puțin doi ani de zile, dar aflând de dorința Ministerului Sănătății de a dota mai multe spitale românești cu astfel de aparate printr-un program derulat prin Banca Mondială, a început demersurile necesare în acest sens.

La ora actuală în unitatea medicală există patru medici ce pot lucra cu acest aparat, însă conducerea spitalului dorește să mai aducă încă un medic în acest sens. Este bine de menționat că la ora actuală în Severin mai sunt câteva aparate RMN, însă aceste4a aparțin unor cabinete medicale private, cel mai cunoscut fiind cel aparținând fostului președinte al Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu.