Medicii de familie din Mehedinți vor primi echipamente de protecție

Președinta Asociaței  Medicilor de Familie din județul Mehedinți, doctor Cornelia Ștefan a cerut, în urmă cu câteva zile, ajutorul președintelui Consiliului Județean Mehedinți.

medici de familie

Așadar, reprezentanții Asociației Medicilor de Familie din Mehedinți i-au cerut  lui Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți,  dotarea cabinetelor medicale din județ cu materiale de protecție împotriva Coronavirus.

“Pentru că medicii de familie au o expunere ridicată în această perioadă întrucât intră în contact cu pacienții care nu au probleme grave încât să solicite ambulanța și e bine ca aceștia să apeleze la medici de familie, consider că trebuie sprijiniți. În cursul zilei de ieri am avut o întâlnire cu președintele Asociației Medicilor de Familie din Mehedinți și am stabilit că este nevoie de echipamente de protecție pentru toate cele 130 cabinete existente la nivelul județului. Valoarea totală a produselor este de peste 300 000 lei. Ca sursă de finanțare, noi putem apela la fonduri europene pe care le putem atrage în această perioadă pentru astfel de echipamente de protecție”, a spus Aladin Georgescu.

Totodată, Consiliul Județean a demarat deja procedura de atragere a fondurilor europene pentru aceste echipamente.

”Pentru că această soluție necesită un timp mai mare de achiziție, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, am solicitat membrilor adoptarea unei hotărâri prin care, din stocul de echipamente de protecție care se primesc de la Departamentul pentru Situații de Urgență, să fie repartizate astfel de echipamente și către cele 130 de cabinete medicale în care își desfășoară activitatea medicii de familie și asistentele medicale. Așteptăm găsirea unei soluții la acest nivel în măsura în care va fi identificată în cel mai scurt timp. Avem încredere în medicii din Mehedinți că își vor pune la dispoziție toată experiența pentru a ne ajuta să depășim această situație fără precedent, iar noi le acordăm tot sprijinul de care au nevoie!”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

medici de familie mh