Situație de neimaginat la Orșova

În această perioadă când întreaga omenire este îndemnată să păstreze o cât mai bună igienă, la Orșova se restricționează măsurile de salubritate.

pubela gunoi 

Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, a anunțat oficial firma de salubritate a orașului, că nu va deconta serviciile acesteia deoarece nu au fost stabilite lucrări în acest domeniu pe luna în curs. De menționat faptul că firma de salubritate din Orșova are la ora actuală contract încheiat cu Primăria Orșova.

gunoi orsova 1

În adresa nr. 4469/08/04.2020, transmisă operatorului contractual de salubrizare, se precizează: „Atâta timp cât nu au fost stabilite lucrări pentru luna în curs, vă aduc la cunoștință că efectuarea oricăror prestații pe domeniul public: măturat stradal, întreținere curățenie, colectat deșeuri municipale și alte prestații aferente serviciului public de salubrizare, cu plata de la bugetul local, fără acordul meu, în calitate de ordonator principal de credite, nu vor fi recepționate și, în consecință, nu vor fi ordonanțate la plată”.

gunoi orsova 2

Decizia primarului, prin care, practic, restricționează salubrizarea municipiului, este una cât se poate de ciudată, luând în calcul o adresă a prefectului județului Mehedinți, Cristinel Pavel, care a transmis un ordin către toate primăriile din județ în care se spune că: primăriile sunt obligate să asigure salubrizarea localităților și eliminarea deșeurilor abandonate pe terenurile publice”.  

X

Right Click

No right click