Orșova sub imperiul gunoaielor

Este știut, de foarte mulți ani, faptul că la orice ploaie mai abundentă, Dunărea, în zona municipiului Orșova, devine o imensă groapă de gunoi a localităților prin care trece râul Cerna.

200615 pavel

În urma ploilor abundente ce au lovit multe localități din Mehedinți pe parcursul zilei de duminică, debitul râului Cerna a crescut, apele umflate aducând la Orșova din amonte, de pe maluri, tone de resturi menajere. Pentru a aduce o cât de puțină „liniște” locală, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a solicitat în cursul zilei de astăzi, Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinți, să intervină pentru ridicarea gunoaielor ce sufocă Dunărea la Orșova și să ajute SGA Caraș Severin, care are competență pe acest sector al râului Cerna.

200615 gunoaie orsova dunare cerna

„Chiar dacă acest sector al râului Cerna nu este în raza de competență a Serviciului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, am solicitat conducerii SGA să vină în zonă și să aducă o formație, care să ajute la curățarea zonei de aceste gunoaie. Am luat legătura și cu prefectul  județului Caraș Severin, care a dispus ca SGA Caraș Severin să trimită două formații. Din păcate, ori de câte ori plouă abundent se întâmplă acest fenomen, apele râului antrenează din amonte toate gunoaiele aruncate de concetățenii noștri mai puțin civilizați”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

X

Right Click

No right click