Politicul - îmbătat cu apă chioară

Toate partidele politice se bat cu pumnul în piept, pe mai toate căile, cum că au câștigat și sunt mai bune. Totul este fals. Alegerile nu au fost câștigate de partide politice, ci de oameni.

strehaia vechi si nou 2

Pentru județul Mehedinți, alegerile locale au decurs în șablonul cunoscut de mulți ani, dar și  în concordanță cu așteptările mehedințenilor. Pentru acest material am ales două exemple, un  oraș și o comună. Mai bine spus doi oameni ce au fost aleși cu o majoritate covârșitoare. Nu voi da nume de primari, nu voi da nume de partide politice. Voi folosi pentru fiecare exemplu câte două fotografii, care arată trecutul și prezentul localității. În acest material am ales orașul Strehaia și comuna Șimian.

Strehăienii au ales omul și nu partidul

În ultimii patru ani, orașul Strehaia a cunoscut o dezvoltare uluitoare. Străzi asfaltate, iluminate, curate, arbori și flori plantate, parcări și foarte multe proiecte aflate în derulare în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea atât a instituțiilor publice locale, cât și a învățământului, culturii și sistemului medical.

strehaia vechi si nou 1

Actualul primar a câștigat detașat alegerile locale, deși, chiar dacă acumface parte dintr-un partid politiciar în urmă cu aproape șase ani făcea parte din altul. Strehăienii au ales să voteze omul care a dat dovadă de o bună și meritată dezvoltare, astfel încât orașul să iese din negura ultimilor 25 de ani de conducere politică ce a dat dovadă de o crasă neimplicare în dezvoltarea condițiilor de trai a locuitorilor.

Șimianul a ales omul și nu partidul

Mergem acum la una dintre cele mai importante comune din județul Mehedinți.  Este vorba de comuna Șimian. Actualul primar, era cunoscut de foarte mulți ani ca făcând parte dintr-un anumit partid politic. A fost chiar și parlamentar. S-a întors în comună pentru a continua proiectele începute.

simian vechi si nou 1

Ei bine, în tot acest timp a fost votat de majoritatea localnicilor. S-a trâmbițat în stânga și în dreapta cum că partidul a câștigat. Omul a fost lăsat deoparte. Înainte cu puțin timp de aceste alegeri, primarul Șimianului  a ales să meargă la alegeri sub sigla altui partid politic. și a câștigat alegerile detașat de ceilalți candidați. semn că, oamenii votează omul și nu partidul. Omul care a făcut și face ceva pentru comunitate.