Doar Cuza privește ceremonia din Craiova, de 1 Decembrie

Doar 100 de persoane pot participa la ceremonialul care se va desfășura la Craiova cu ocazia Zilei Naționale a României de anul acesta.

statuie Cuza Craiova

Cum craiovenii nu pot lua parte ”live” la manifestările de 1 decembrie, din cauza pandemiei de Coronavirus, reprezentanții autorităților prezente la evenimentul militar-religios programat în fața Primăriei Craiova, respectiv prefectul de Dolj, președintele CJ Dolj și primarul Craiovei vor face alocațiuni în fața domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a cărui statuie tronează cu demnitate vizavi de sediul municipalității.

Potrivit HG nr. 967/12 noiembrie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, la art. 1, alin. 20 se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea a cel mult 100 de persoane în municipiile reședință de județ, fără participarea publicului și cu respectarea măsurile de protecție.

De la ora este programată realizarea dispozitivului pentru desfăşurarea ceremoniei, urmând ca de la ora 12:00 să își facă apariția oficialităţile, să se prezinte onorul și să se salute Drapelului de luptă. Timp de 3 minute se va intona Imnul Naţional al României, urmând ca apoi să aibă loc oficierea serviciului religios;

Alocuțiunilor le este alocat un sfert de oră, iar la cuvânt sunt invitați, în ordinea menționată, Prefectul Judeţului Dolj - Nicușor Roșca, Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj - Cosmin Vasile și Primarul Municipiului Craiova - Lia Olguța Vasilescu.

Ulterior, vor avea loc depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului A.I.Cuza, acesta fiind și ultima activitate din programul ceremoniei.

Sursa foto: Wikimapia