Accident cu cinci victime într-o localitate din Olt. Au sărit cu mașina de pe un pod

Cinci adolescenţi au ajuns la spital, noaptea trecută după ce sărit cu maşina de pe un pod, pe drumul naţional DN 6, în localitatea Dăneasa. Doi dintre ei sunt în stare gravă.

accident olt

Accidentul s-a produs la ieșirea din localitatea Pestra, în zona unui pod feroviar.

„Un autoturism a fost găsit pe terenul aflat în zona adiacentă podului peste calea ferată, care ar fi căzut de la o înălțime de aproximativ 8 metri. Totodată, polițiștii au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Vlădila, care ar fi condus autoturismul respectiv și patru pasageri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. Cele cinci persoane au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

În urma accidentului, doi pasageri au rămas încarceraţi în autoturism, fiind scoşi de pompierii din Stoeneşti şi Caracal.

„La sosirea echipajelor, autoturismul a fost găsit în afara carosabilului, iar doi pasageri, aflați pe bancheta din spate, au fost fost găsiți încarcerați, unul dintre aceștia fiind inconștient. Pompierii au acționat, cu ajutorul accesoriilor specifice, pentru extragerea celor două victime încarcerate. Toți cei cinci pacienți, printre care și doi minori, au fost asistați la locul evenimentului și transportați la UPU Slatina, politraumatizați prin accident rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Între timp, trei dintre victime au fost transferate la spitale din Capitală.