De unde a pornit incediul de la Secția Psihiatrie a SJU Slatina

Incendiul de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Slatina a pornit dintr-un izolator unde era internat un pacient în sevraj. Deocamdată nu se știe cum a putut da foc bărbatul, care, în prezent, este internat în UPU, intoxicat cu fum.

foc slatina 2

Directorul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Dan Stana, a declarat, miercuri, că secția de Psihiatrie unde a izbucnit incendiul este la o distanță considerabilă față de incinta spitalului și a izbucnit la parter, unde era izolat un pacient în sevraj.

Am avut un incendiu într-un izolator. A fost un pacient care intrase în sevraj și care a fost izolat în această încăpere și se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienții au fost evacuați în timp record, nu avem victime. Șase dintre pacienți au avut intoxicații ușoare și au fost transferați la UPU. (...) Pacientul care provocat incendiul este printre cei intoxicați”, a spus Dan Stana.

Acesta a mai spus că este posibil ca cineva să îi fi aruncat acestuia un chibrit sau o brichetă, acest lucru urmând să fie verificat.

Potrivit lui Stana,în secția de Psihiatrie erau internați 36 de pacienți, dintre care 29 acuți și 7 cronici. Dintre ei, o parte vor fi duși la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci, iar o alții vor fi duși în fosta locație, de pe strada Drăgănești, din Slatina.