Autoutilitară nouă pentru ISU Olt. Investiție cu fonduri europene

Autoutilitară nouă pentru ISU Olt. Investiție cu fonduri europene

O autoutilitară, achiziționată cu fonduri europene, în cadrul proiectului „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria”, a fost operaţionalizată la ISU Olt.

bolid isu olt

Potrivit ISU, autoutilitara va fi folosită în activitățile zilinice ale pompierilor, a intrat în dotarea Detașamentului de Pompieri Caracal și va deservi și Gărzile de Intervenție Osica de Sus, Stoenești și Vișina.

 Tot în cadrul acestui proiect, în care Consiliul Județean are calitatea de lider de proiect, iar unul dintre beneficiari este ISU Olt, va fi achiziționată și o autospecială de stingere, cu capacitate mărită a rezervorului, respectiv 9000 de litri. Aceasta va fi utilizată pentru intervenția la incendii, inundații, cutremure, alunecări de teren, accidente rutiere, accidente industriale și evenimente publice importante.

 Proiectul, finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România – Bulgaria,  Axa prioritară 3 – O regiune sigură, Obiectivul specific 3.1. – Îmbunătățirea managementului comun în situații de risc în zona transfrontalieră, va fi implementat în parteneriat cu Municipalitatea Dolna Mitropolia din Bulgaria pe o perioadă de 36 de luni. În valoare totală de 916.047,52 Euro, din care: valoarea proiectului pentru Consiliul Județean Olt în calitate de lider – în sumă de 416.211,90  Euro și valoarea proiectului pentru partener, Municipalitatea Dolna Mitropolia, Bulgaria – în sumă de 499.835,62 Euro, proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt – Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale.

În ultimii ani, în vederea optimizării operațiunilor de intervenției în cazul producerii unor situații de urgență, în dotarea pompierilor olteni au intrat mai multe autospeciale și echipamente moderne de intervenție, în urma derulării de către Consiliului Județean Olt și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt, în calitate de beneficiar final, a unor proiecte cu fonduri europene sau cu finanțare din bugetul Consiliului Județean”, se arată într-un comunicat remis de ISU Olt.