Olt: Dosar penal pentru conducerea unei mașini sub influența alcoolului și deținerea de plase de tip monofilament

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Ipotești, județul Olt, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și deținerea de plase de tip monofilament.  

Acesta a fost oprit în trafic, vineri dimineață, pe Drumul Județean 546, în comuna Coteana, având o concentrație alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, informează IPJ Olt.

De asemenea, în autoturism se mai afla și un bărbat în vârstă de 41 de ani, tot din comuna Ipotești, iar cu ocazia efectuării controlului mașinii, a fost găsit un sac în care se aflau plase de pescuit de tip monofilament, în lungime de aproximativ 500 metri, o barcă pneumatică, două vâsle și un set de genunchiere de protecție din burete cauciucat.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minim 400 mm”, mai spun reprezentanții IPJ Olt.

CITEȘTE ȘI: Firmă cu activitate închisă și amendată cu 60.000 de lei de Garda de Mediu Gorj. Motivul