Tânăr din județul Olt, reținut pentru furt calificat

Un tânăr din comuna Oboga, județul Olt, cu antecedente penale, cercetat pentru furt calificat, a fost reținut, luni, de polițiști. 

catuse1

Duminică, în jurul orei 10:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 85 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras o suină.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Bobicești, care, din primele verificări, au stabilit faptul că, în noaptea de 25/26 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns fără drept în curtea persoanei vătămate, de unde ar fi sustras o suină, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani, din comuna Oboga și un bărbat de 39 de ani, din comuna Osica de Sus, bănuiți de comiterea faptei. De asemenea, suina a fost identificată în comuna Bujoreni, județul Vâlcea, aceasta fiind ridicată și predată persoanei vătămate, prejudiciul fiind astfel recuperat în totalitate”, arată IPJ Olt. 

După administrarea probatoriului, în seara zilei de 27 noiembrie, tânărul a fost reținut.