Bebeluşul abandonat de mama într-o cutie dintr-o casă părăsită este în stare critică

Bebeluşul abandonat de mamă într-o cutie de carton, dintr-o casă părăsită din Morunglav, judeţul Olt, este în stare critică, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Medicii sunt rezervaţi în privinţa diagnosticului. Femeia, văduvă, le-a spus anchetatorilor că a ascuns copilul „de rușine”.

bebe spital

Medicul Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că bebeluşul este în stare critică, deshidratat, din cauza condiţiilor în care a fost ţinut imediat după naştere.

Bebeluşul este internat în Terapie Intensivă, în stare gravă. Este deshidratat, stare septică, primeşte tratament complex de terapie intensivă, este monitorizat, investigat. Respiră spontan, nu este dependent de aparate, este stabil, însă în stare gravă, iar prognosticul este unul incert”, a spus dr. Geormăneanu.

Mama copilului, o infirmieră de la Spitalul Balş, este cercetată de procurori pentru rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit unor surse locale, femeia ar fi explicat că nu şi-a abandonat copilul, ci îl ţinea ascuns de „ruşine”, pentru că era văduvă şi mai avea doi copii acasă.

Bebelușul a fost găsit vineri, într-o cutie din carton, într-o casă abandonată din comuna Morunglav, județul Olt, iar medicii au stabilit că acesta era născut de 3 zile. Acesta era în viață, îmbrăcat și învelit cu o pătură.