Sfârșit de săptămână plin cu dosare penale pentru șoferii olteni

Sfârșit de săptămână plin cu dosare penale pentru șoferii olteni

Weekend-ul trecut a fost plin de peripeții și de dosare penale pentru șoferii care s-au urcat la volan, sub influența băuturilor alcoolice.

 politist

Polițiștii olteni au desfășurat o acțiune în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit și a faptelor de cerșetorie. Așadar, oamenii legii au identificat mai mulți șoferi aflați la volan, sub influența alcoolului.

De exemplu, pe 1 februarie, la ora 21:50, pe strada Islaz, din comuna Scărișoara, a fost depistat un de 36 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

De altfel, pe 2 februarie, ora 01:30, pe Drumul Județean 544, pe raza comunei Vădastra, a fost depistat un bărbat, de 34 ani, din comuna Brastavățu, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șofeul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice, transmite IPJ OLT.