Căprioare găsite moarte pe un fond de vânătoare din Olt

Mai multe căprioare au fost găsite moarte pe un fond de vânătoare din Bălteni, judeţul Olt. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Vânătoare şi Pescuit Olt, animalele au fost otrăvite cu raticid, substanţă folosită pentru combaterea șoarecilor.

caprioara

Director Agenției Județene pentru Vânătoare și Pescuit Sportiv (AJVPS) Olt, Mihai Albulescu, a declarat pentru MEDIAFAX că două căprioare moarte au fost găsite luni, iar alte cinci marți de paznicii fondului de vânătoare.

Până acum au fost găsite moarte șapte căprioare. Unele deja erau mâncate de păsări. Au murit din cauza substanţelor pentru combaterea şoriceilor. Probabil au fost puse de agricultori, dar nu le-au pus cum trebuie. Aceste substanţe se pun în vizuina şoricelului, nu se împrăştie pe câmp. Noi căutăm şi alte căprioare, pe câmp şi prin pădure, pentru că substanţa asta le dă agonie şi ele se pot apropia de pădure şi să moară şi în pădure”, a spus Mihai Albulescu.

Acesta a precizat că a fost sesizată poliţia, iar un exemplar a fost dus la DSV pentru analize.

Directorul AJVPS Olt susține că și alte animale sunt în pericol, având în vedere că aproximativ 400 de exemplare de căprior trăiesc pe cele trei fonduri de vânătoare din zonă.