Percheziții la Potcoava într-un dosar de furt calificat

Polițiștii din Potcoava au făcut cinci percheziții la locuințele unor olteni bănuiti de furt calificat.

CF8DA13D 8F3F 4CBB 9C5A CCD3AE2C73D0

Astăzi, începând cu ora 14.00, în baza a cinci mandate, polițiștii Secției de Poliție Rurală Potcoava din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat 4 percheziții la imobilele aflate în proprietatea a doi bărbați, din localitatea Corbu, și o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Bârla, județul Argeș. Perchezițiile au fost efectuate , într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, potrivit IPJ OLT.

Se pare că în perioada noiembrie 2019- ianuarie 2020, doi bărbați, de 21 și, respectiv, 32 de ani, din comuna Corbu, ar fi furat de pe raza comunelor Corbu și Icoana, gardurile împrejmuitoare de la două sonde petroliere.

Oamenii legii au găsit 42 de plase de gard, 106 stâlpi de gard, 3 porți metalice și o linie pompare, formată din 6 cupoane (țevi) la două dintre locuințele percheziționate. Într-o altă locație au fost găsiți 50 de Litri produs petrolier.

Bunurile au fost ridicate și predate în custodie unei societăți comerciale, care are ca obiect principal de activitate explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale. Autoritățile continuă cercetările.