VIDEO Explozie urmată de incendiu intr-un bloc din Slatina. Peste 80 de persoane evacuate

O explozie urmată de incendiu a avut loc, noaptea trecută, într-un bloc de locuințe, din Slatina.

F971CDF0 F6E4 4E4B 8C2C C4835A526332

Peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ), o autospecială pentru transport efective și patru autospeciale pentru primă intervenție, au intervenit în municipiul Slatina, strada Aleea Mărului, la o explozie urmată de incendiu, produsă la o garsonieră situată la etajul al treilea. La fața locului au intervenit și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Basasteanu.

Toate persoanele aflate in clădire au fost evacuate. Explozia a avut loc într-una din garsoniere, unde se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conștientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului și suspiciune de fractură la membrul superior stâng și un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conștient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cei doi au fost duși la UPU Slatina. La fața locului, i s-au oferit îngrijiri și unei femei, cu atac de panică, refuzând transportul la spital. Ulterior, a fost transportată la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii. 

Au ars bunurile din garsoniera afectată de explozie și a fost afectată și garsoniera alăturată, iar 83 de persoane au fost evacuate din bloc. Cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze care s-a produs la centrala termică.

Reprezentanții Inspectoratului Județean în Construcții Olt, au luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuințe se pot asigura spații de cazare de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slatina.