Pirelli Slatina trimite cei 4.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Pirelli Slatina, unul din cei mai mari angajatori din judeţul Olt, anunţă miercuri suspendarea activităţii şi trimiterea în şomaj a celor 4.000 de angajaţi, potrivit unui comunicat oficial al companiei.

pirelli slatina

Aceeaşi măsură a fost adoptată şi de Ford Craiova şi Dacia, în contextul răspândirii virusului Covid-19 şi nevoii de a garanta sănătatea angajaţilor. Pirelli motivează decizia spunând şi că cererea de pe piaţa auto pentru produsele sale a încetinit în ultima perioadă.

"Pirelli Slatina anunţă suspendarea activităţii fabricii, în perioada 23-31 martie 2020, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspandirea COVID-19, dar şi a încetinirii solicitării produselor, pe piaţa auto. În afara măsurilor de prevenţie a contaminarii cu COVID-19 aplicate deja în interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunţă că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr cât mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând în acelaşi timp şi furnizarea produselor solicitate. Compania Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregatită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar", arată compania într-un comunicat.

Angajaţii vor primi 75% din salariu conform prevederilor contractului colectiv de muncă.