Spitalul din Caracal are nevoie de echipamente pentru tratarea de COVID-19

Spitalul municipal Caracal a fost desemnat spital suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

 spital caracal

Conducerea unității spitalicești din municipiul Caracal a solicitat Ministerului Sănătății achiziția de echipamente necesare tratării cazurilor confirmate cu COVID-19. Așadar, reprezentanții spitalului solicită 8 aparate de ventilație, 10 monitoare funcții vitale, 10 injectomate, 1 aparat mobil pentru radiologie, 1 container pentru asigurarea triajului bolnavilor respiratori.

În prezent, Secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești dispune de 25 de paturi ATI și 2 aparate de ventilație. La nivelul întregii instituții se regăsesc alte 6 ventilatore, care pot fi folosite pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Totodată, reprezentanții instituției din Caracal solicită Ministerului Sănătății urgentarea livrării echipamentelor de protecție și a materialelor sanitare pentru prevenirea COVID-19.

Directorul spitalului, Marian Mitran, a precizat că unitatea medicală dispune de resurse financiare, însă întâmpină probleme în legătură cu respectarea din partea furnizorilor a comenzilor cu materiale sanitare și dezinfectanți și cu respectarea termenelor de livrare.

X

Right Click

No right click