Slatina: 16 cadre medicale de la SJU, izolate după ce au intrat în contact cu un pacient cu COVID-19

Slatina: 16 cadre medicale de la SJU, izolate după ce au intrat în contact cu un pacient cu COVID-19

Un număr de 16 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina au fost izolate, marţi, după ce epidemiologii au stabilit că au intrat în contact cu un pacient cu COVID-19 asimptomatic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

spital slatina

Pacientul a ajuns la spital în data de 28 aprilie, cu afecţiuni cardiologicce şi fără simptome ale infecţiei cu SARS-COV-2. În data de 30 martie a fot externat, iar câteva zile mai târziu s-a internat la un spital din Bucureşti. Aici i-au fost prelevate probe pentru testul de depistare a COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, toate cele 16 cadre medicale care au intrat în contact cu acesta sunt asimptomatice, dar preventiv au fost izolate, marţi.

„Cei 16 angajaţi au intrat în contact cu pacientul purtând echipamentul de protecţie standard, conform ordinelor Ministerului Sănătăţii. Pentru a evita orice posibilitate de infectare a personalului SJU Slatina sau a pacienţilor internaţi, celor 16 angajaţi li se vor recolta exudate faringiene şi vor fi trimişi în auto-monitorizare în următoarea perioadă, conform procedurilor interne ale SJU Slatina”, a declarat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina

Potrivit lui Rotea, 120 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost testate pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. Costurile testării au fost suportate din bugetul spitalului.