Piețele, târgurile, terasele și zonele de agrement, verificat de Poliție

Piețele, târgurile, terasele și zonele de agrement, verificat de Poliție

 Piețele, târgurile, terasele și zonele de agrement au fost verificat de polițiștii din Olt, pentru prevenirea combaterii noului coronavirus, anunță oficialii instituției. Peste 250 de persoane au fost legitimate, iar 36 dintre ele au fost amendate cu 8.000 de lei.

FB piata slatina

„Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, la nivelul județului Olt, continuă acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus”, conform Poliției Olt.

Astfel, în vederea prevenirii răspândirii și limitării infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea Instituției Prefectului, peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, polițiști de frontieră și polițiști locali, dar și reprezentați ai instituțiilor de control de pe raza județului Olt au continuat controalele în zonele aglomerate, piețe, târguri, terase și zone de agrement.

„Au fost verificate 90 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Peste 250 de persoane au fost legimitate și verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse”, transmit oamenii legii.

În urma acestor acțiuni au fost depistate 36 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 8.000 de lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic, alte 148 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 44.690 lei, fiind reținute 4 permise de conducere și fiind retrase 7 certificate de înmatriculare.

(sursa: Mediafax)