Campania internațională "Sell Safe", acum și în România. Cum să vă protejați afacerea în mediul online  

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 15 state, participă la campania internațională dedicată comercianților on-line " Sell Safe" (,,Vinde în siguranță”).
 
europol1
Pandemia COVID-19 a determinat și mai mulți consumatori să se orienteze spre comerțul on-line.  Realizarea cumpărăturilor on-line a devenit din ce în ce mai ușoară, însă trebuie avută în vedere siguranța acestor achiziții.
"Prin această campanie de conștientizare, agențiile de aplicare a legii din 16 țări s-au alăturat Centrului European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al Europol și Merchant Risk Council, pentru a împărtăși sfaturi practice cu privire la siguranța cumpărăturilor on-line.
Campania se desfășoară sub egida eComm2020 și vizează, în mod special, comercianții on-line, ajutându-i să identifice mai bine fraudele pe platformele lor și să ia măsuri pentru a-și proteja afacerea și clienții împotriva acestor atacuri.", precizează într-un comunicat, Poliția Română. 
La campania eComm2020 pentru cumpărături on-line mai sigure, din acest an, participă: Austria, Columbia, Croaţia, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Malta, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii.
Că să vă protejați afacerea în mediul online trebuie mai întâi de toate să va cunoașteți produsul și clientul și să utilizați un serviciu de livrare de încredere
Stabiliți un mijloc de plată sigur, pentru a  limita riscul de fraudă.