Portul Drobeta Turnu Severin, tot mai aproape de severineni

În urmă cu doar câteva ore, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a primit confirmarea de la Ministerul Transporturilor, că Portul Drobeta Turnu Severin va trece în administrarea Primăriei municipiului.

port severin dts 2

„Încă de la începutul mandatului de primar, am promis că voi face toate eforturile pentru ca Portul Drobeta Turnu Severin să fie preluat de la APDF Giurgiu în administrarea Primăriei municipiului. La ora actuală suntem singurul oraș la Dunăre fără faleză, iar în ultimii 30 de ani, cei de la APDF nu au făcut nimic pentru dezvoltarea portului, acesta fiind doar o vacă de muls pentru cei care lucrează la Giurgiu. În cadrul întâlnirii de astăzi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, am primit vestea că Portul va trece în administrarea Primăriei Drobeta Turnu Severin, ceea ce pentru orașul nostru va duce la dezvoltarea turismului” a declarat primarul Marius Screciu.

plan port 2 severin

Din trecut

Portul Drobeta Turnu Severin zace uitat în timp și nepăsare de zeci de ani de zile, indiferența autorităților locale și naționale lăsând o amprentă destul de urâtă pentru turiștii ce mai reușeau să pună piciorul pe malul românesc al Dunării. Despre acest port se vorbea doar din patru în patru ani și doar la promisiuni electorale.

 Portul din Drobeta Turnu Severin se află în administrarea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Fluviale (CN APDF) SA Giurgiu Compania Naţională, la care acţionari sunt Ministerul Transporturilor (80%) şi SC Fondul Proprietatea SA (20%). Aceeași societate pe acțiuni mai are în administrare porturile fluviale din localităţile Moldova Veche, Calafat, Bechet, Corabia, Giurgiu, Olteniţa, Călăraşi şi Cernavodă. Pe parcursul ultimilor 30 de ani, portul a fost în atenția tuturor autorităților locale și județene, fiecare dorind să intre în posesia acestui obiectiv turistic și economic. Au fost făcute chiar și proiecte de modernizare a portului, însă CN APDF Giurgiu s-a opus de fiecare dată trecerii portului în administrarea autorităților mehedințene.

Abia acum, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că acest obiectiv va intra în posesia primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin. Toți severinenii și nu numai, speră ca această promisiune să nu fie doar una electorală.