Doljul nu scapă de pesta porcină

Numărul focarelor de pestă din județul Dolj este în creștere.

PESTA PORCINA

Deși reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj susțin că au fost implementate măsuri de prevenire a răspândirii virusului pestei porcine, în județ apar noi cazuri de animale bolnave. Situația a evoluat constant, în ultimele luni fiind confirmate, în Dolj, 39 de focare.

În ultimele zile s-au semnalat potențiale noi cazuri în comuna Țuglui, așteptându-se rezultatele analizelor. În acest timp, autoritățile anunță că au venit banii de despăgubiri, 1,5 milioane de lei, pentru sătenii din Teasc. 

„Această boală nu este o poveste, ci este o problemă a tuturor, la nivel mondial. Din fericire, oamenii nu sunt afectaţi. La nivel de județ, îmi pare foarte rău, dar din păcate, nu pot da veşti foarte bune. Avem 39 de focare şi, din câte se pare, va fi şi altul, la Ţuglui, de unde aşteptăm rezultatele probelor trimise la laborator. În ultimele zile, am identificat focare la Tunarii Vechi şi Dăbuleni. Am fost cu echipele și la Călăraşi, unde este aproape finalizată acţiunea, şi la Calafat, în cartierul Mogador. Luăm toate măsurile care se impun”, a spus Andrei Butaru, directorul executiv al DSVSA Dolj.