Craiovenii au ieșit în stradă. „Corupția ucide îngeri”

Peste 100 de tineri din Craiova au protestat, miercuri seara, în centrul orașului, nemulțumiți de anchetele desfășurate în cazul presupuselor crime de la Caracal. „Corupția ucide îngeri” sau „Credeam că sunteți oameni”, sunt mesajele tinerilor care au venit la protest.

protest cv

Tinerii adunați în centrul Craiovei au scandat „Ieșiți din case dacă vă pasă”, „Corupția ucide”, „112, cum să am încredere în voi?”. Protestatarii aveau afișe cu mesaje precum: „Creeam că sunteți oameni”, „Corupția ucide îngeri” sau „Alexandra sunt și eu”. Tinerii erau nemulțumiți de modul în care s-a intervenit în cazul presupuselor crime de la Caracal.

Protestatarii au ținut și un moment de reculegere.

Sute de oameni au protestat și în Caracal, în fața Poliției din oraș.

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, anunța că Direcția nu are în acest moment nici măcar rezultate preliminare referitoare la fragmentele osoase ridicate de la casa lui Gheorghe Dincă, astfel că informațiile apărute în spațiul public nu sunt confirmate. Tot Bănilă spunea că, în urma propriilor verificări, a observat că butoiul unde au fost găsite fragmente osoase despre care se crede că sunt ale Alexandrei nu este un butoi, ci un arzător improvizat, care acționează ca o sobă.

Despre Gheorghe Dincă, procurorul a afirmat că a devenit confuz atunci când anchetatorii i-au cerut să spună ce a făcut cu cadavrele, precizând că, referitor la victima de 15 ani, suspectul a spus prima dată că a aruncat-o în Olt, apoi că a aruncat-o în Dunăre.

Până în momentul în care nu există dovezi clare că fetele sunt decedate, nu poate fi exclusă nicio variantă, nici măcar cea că ele ar fi în viață. Anchetatorii au făcut verificări la Dincă acasă, pentru a se asigura că cele două fete nu sunt în imobil, mai spunea Felix Bănilă.

Sursa Mediafax