Un excavator gigant s-a prăbuşit în mina vâlceană Alunu

Un excavator gigant s-a prăbuşit în mina vâlceană Alunu

Un excavator de mare capacitate s-a prăbuşit, joi, în Cariera de Lignit de la Alunu, din judeţul Vâlcea. Activitatea de extracție este blocată, iar prefectul a cerut declanșarea unei anchete.

mina prabusire

Potrivit prefectului de Vâlcea, Florin Marin, incidentul s-a produs joi dimineață și a afectat activitate. „Am fost anunţaţi de acest incident în dimineaţa zilei de astăzi (joi- n.r.), că s-a răsturnat un utilaj minier, un excavator cu rotor de mare capacitate, ceea ce a afectat ciclul de producţie. Utilajul efectiv s-a rupt. Acest utilaj aparţine de CET Govora, societate aflate în insolvenţă şi în administrare judiciară. S-au deplasat în zonă conducerea operatorului minier şi personalul tehnic din zona respectivă, reprezentanţii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Şi pentru mâine am invitat la discuţii reprezentanţii administratorului judiciar, reprezentantul firmei de insolvenţă şi administratorul special, personalul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii Vâlcea, precum şi reprezentanţii ISU, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul”, a declarat prefectul județului Vâlcea, Florin Marin.

Potrivit acestuia, excavatorul s-a prăbușit, cel mai probabil, din cauza unei alunecări de teren, iar autoritățile urmează să stabilească dacă aceasta afectează și alte proprietăți din jur. Activitatea minei este blocată în acest moment. Prefectul susține că acest incident nu va afecta contractele de muncă ale angajaţilor minei, dar că „se va face o analiză a impactului acestui accident pe termen lung.

Prefectul Florin Marin a precizat că excavatorul nu a fost ridicat şi că această sarcină va reveni societăţii CET Govora. O alunecare de teren a mai fost înregistrată la Mina Alunu şi în urmă cu doi ani.

sursa: Mediafax