Ludovic Orban: “Începem lucrările la drumul expres Craiova-Pitești”

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut anunțul în urmă cu puțin timp: lucrările la drumul expres Craiova-Piteșți vor începe.

 7A5D6F88 8AC7 46BF B3FB 1D1200FC7411
Drumul expres Craiova-Pitești este așteptat și promis de mulți ani. Deși acum ceva timp, Olguța Vasilescu se lăuda pe rețelele de socializare că lucrările de la "autostrada Olteniei" au început, iată că Orban a declarat că lucrările serioase abia acum vor începe.

"Drumul expres Craiova-Piteşti este un angajament luat de Guvernul României în 2008, când eu eram ministru al Transporturilor şi l-am contrasemnat şi eu în negocierile avute cu cei de la Ford. Noi am făcut studiul de fezabilitate, am aprobat indicatorii tehnico-economici, un an de zile cred că a durat. Am pregătit documentaţiile de licitaţie şi din 2008 până în 2019 nu s-a făcut aproape nimic. Acum o să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Lucrări serioase, nu butaforia pe care au făcut-o ei", a precizat Ludovic Orban, premierul României. 

Olguța Vasilescu posta la începutul lunii noiembrie, fotografii de pe șantierul unde se lucrează la drumul expres și explica din ce cauză nu a fost gata la timp.

Pe drumul expres Pitesti-Craiova se efectueaza acum lucrari de terasare, nivelare, decopertare, se foreaza coloane, se lucreaza la pila 2 pasaj peste DN 65. Pentru acest drum expres in regim de autostrada s-a facut proiectul tehnic, licitatia, exproprierea si au inceput lucrarile in guvernarea PSD. Au fost si intarzieri cauzate de plangeri penale facute constructorilor de fostii proprietari de terenuri, contestatii solutionate dupa mai bine de doi ani de instantele romanesti, dar... a demarat constructia si s-a lucrat in forta de cand a fost liber frontul de lucru.  Noi am promis si am facut! Sa va vedem pe voi...”, era mesajul Olguței Vasilescu, la începutul lunii noiembrie.