Afacere profitabilă cu castraveții chinezești

Leguma-vedetă cu care un oltean a dat lovitura.

castraveti chinezesti 01

Tot mai mulți fermieri din zona Olteniei au început să cultive fructe și legume atipice, mizând astfel pe faptul că nu vor sta foarte mult timp cu marfa pe tarabe atunci când vor ieși cu ea pe piață. Dacă plantele mai au și proprietăți terapeutice, pe care negustorul știe să le evidențieze în discuția cu potențialul client, succesul este asigurat.

Castravetele chinezesc și curmalul originar din China sunt doar câteva dintre noutățile exotice din sudul țării, care s-au adaptat cu brio la condițiile de secetă.

Ion Paunel din comuna olteană Pleșoiu a devenit celebru în zona tocmai pentru legumele atipice pe care le cultivă. Printre vinete șatirate și roșii de ciocolată, fermierul a introdus în piețe castravetele chinezesc, o legumă mai puțin cunoscută pentru țara noastră.

"Când ajunge la culoarea portocaliu, acest castravete explodează, cum spunem noi, și își aruncă semințele. Un lucru foarte important, și semințele sunt bune de consumat și ele sunt chiar puțin mai dulci față de castravetele în sine. Față de un castravete normal să zicem că ajunge la maxim două kilograme per plantă", a spus producătorul.

castraveti chinezesti 02

Leguma amăruie este tot mai cerută și pe piața din Oltenia, unde se vinde cu prețuri chiar și de șase ori mai mari față de un kilogram de castravete "normal". Este însă un adevarat medicament pentru diabetici, care scot cu ușurință 20-25 lei din buzunar pentru planta supranumită și "Insulina Verde", iar micii fermieri s-au conformat cerințelor pieței.

“Foarte mulți îl admiră, mulți din ei l-au cumpărat doar pentru design, alții, cum vă spuneam, pentru consum. Și ce m-a surprins e că cei care-l cunosc, deja știu foarte multe rețete", a precizat fermierul din Olt.