S-au adus hârtiile pentru tronsonul doi al DX12

Între timp, segmentul care leagă expresul de centura Craiovei rămâne rătăcit în sondele de la Ghercești.

Orban expres 191122 FB

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au înmânat formal ordinele de începere a lucrărilor pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești. Cu toate că în teren se lucreza de câteva săptămâni în zonele Balș și Găneasa, Orban susține că acest eveniment nu este făcut pentru imagine și că este o coincidență suprapunerea cu ultima zi de campanie electorală: "Dacă era gata acum, am făcut-o astăzi. N-are nicio legătură cu alegerile".

Premierul a amintit și problema tronsonului 1, cel care face legătura cu Centura Nord a Craiovei, "inaugurat" în luna mai de către Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu și Claudiu Manda. "Este o diferenţă foarte mare între butaforia făcută de caraghioşii de la PSD, care au dat drumul la Tronsonul 1 de la Craiova, în condiţiile în care nu aveau proiect tehnic, nu aveau exproprieri făcute, nu aveau autorizaţii de construcţie".

Orban a promis că nu vor fi probleme cu achitarea facturilor, cerând în schimb demararea cu prioritate a lucrărilor la centurile Balșului și Slatinei.