Service-uri auto din județe ale Olteniei, amendate de Protecția Consumatorului

Service-urile auto și showroom-urile din toată țara au fost verificate de către inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, fiind aplicate amenzi acolo unde au fost depistate nereguli.

service auto 1

Aceste controale s-au derulat în perioada 15-19 iunie, la nivel național fiind verificați 386 de operatori economici. La mai mult de o treime au fost găsite nereguli, fiind aplicate 134 avertismente şi 123 de amenzi, în valoare de 496.500 de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor.

În ceea ce privește situația unităților de profil din zona Oltenia, la cele din județul Olt au fos centre care nu aveau autoritație de funcționare, altele care nu ofereau garanție pentru lucrări sau piesele de schimb, unele care nu respectau  timpul de remediere al defecțiunilor acoperite de garanție sau care utilizau aparate de măsură fără dovada verificării metrologice.

În județul Mehedinți, oamenii legii au depistat service-uri care făceau reparații  auto fără prezentarea informațiilor referitoare la timpul de realizare a lucrărilor care făceau obiectul devizelor de lucru, care foloseau note de comandă incomplete sau nu eliberau bon fiscal pentru lucrările realizate. Tot aici au fost centre unde lipseau total sau parțial a elementele de informare-caracterizare de pe eticheta produsului sau etichete netraduse în limba română pentru piesele de schimb auto de import.

Lipsa afișării sau afișare neconformă a prețurilor și tarifelor orare (prețurile sau tarifele afișate nu corespund cu cele din deviz, în sensul că sunt mai mici decât cele prevăzute în documentele oficiale, nu sunt așezate la loc vizibil sau sunt afișate în mod echivoc, fără a avea toate explicațiile necesare), comercializare de produse cu data ieșirii din uz depășită sau cu termenul de valabilitate nespecificat, acestea au fost depistate la unități din Vâlcea, Olt și Gorj.

 

Ultimele știri