Fotografii ale craiovenilor Remus Badea și Marinel Tira, expuse la Festivalului Artelor Vizuale “GORJFEST”

Peste 40 de artiști fotografi au expus, zilele acestea la ”GORJFEST”, printre care și Remus Badea și Marinel Tira, ambii din Craiova.

salon foto remus badea

Cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului  Artelor Vizuale “GORJFEST”, manifestare inițiată de Teodor Dădălău și Ion Cepoi în primăvara anului 1990, ca Salon Național de Imagini Document (fotografie și film documentar), s-a desfășurat începând de miercuri, sub coordonarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. salon foto 1

Numeroși pictori, sculptori, fotografi, creatori de film documentar, din peste 40 de țări ale lumii au venit la Târgu Jiu pentru a participa la “GORJFEST”, de-a lungul celor peste trei decenii de existență. La ediția de anul trecut, circa 100 de artiști din România, America de Sud, America de Nord, Europa, Asia și Africa au fost prezenți la Târgu Jiu.salon foto 3

Anul acesta, fotografii aparținând câtorva zeci de artiști fotografi au fost și sunt expuse în cadrul manifestărilor: George Simulescu de la Sibiu, Luca Sebastian de la Turda, Remus Badea și Marinel Tira din Craiova, Gil Diaconescu și Romeo Ionete din Târgu Jiu.

Miercuri, 21 octombrie 2020, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie “Salina Turda” unde au putut fi văzute fotografii realizate de Luca Sebastian și Iulia Maria Parasca. Sebastian Luca a câștigat unul dintre cele mai importante premii pentru fotografie din Italia și a devenit rapid foarte cunoscut și apreciat și în România. La  toate expozițiile la care participă, artistul duce fotografii din orașul natal, Turda și fotografii din Salina Turda, promovând astfel și mai mult acest obiectiv.salon foto

Joi 22 octombrie 2020, în fața sediului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a avut loc vernisarea unei expoziții stradale de fotografie, “Salonul Național de fotografie GORJFEST 2020”.

Astăzi, 23 octombrie 2020, este programatt vernisajul expoziției de fotografie “Acasă la Brâncuși”. În cadrul acestei expoziții vor putea fi văzute fotografiile realizate de cei prezenți anul acesta la “GORJFEST 2020”.  

Tot vineri 23 octombrie 2020 începând cu ora 16.00, la Salina din Turda va avea loc vernisarea unei alte expoziții de fotografie. 

salon foto 5