Se construiesc noi sedii pentru judecătoriile din Costești și Horezu

Ministerul Justiției a anunțat joi că a lansat licitațiile pentru construirea noilor sedii ale judecătoriilor din Costești și Horezu.

Judecatorii Costesti si Horezu

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, cele două judecătorii vor beneficia de noi sedii prin Proiectul de Îmbunătățire a Serviciilor Judiciare, finanțat de Banca Mondială.

Reprezentanții ministerului spun că ambele judecătorii funcționează în imobile care nu mai pot fi reabilitate din cauza uzurii accentuate, îngreunând atât activitatea magistraților, cât și participarea părților la actul de justiție.

Judecătoria Costești funcţionează într-un imobil construit în anii 1941-1963 cu destinație de casă de cultură. În anul 1994, construcţia a fost supusă unui proces de remodelare ca urmare a transformării ei în sediu de judecătorie, iar de atunci nu au mai fost efectuate lucrări de modernizare, remodelare sau consolidare la acest imobil. De asemenea, Judecătoria Horezu funcționează într-o clădire construită la începutul secolului XX, având destinația inițială de casă de tratament”, a transmis Ministerul Justiției.

Ambele instituții vor fi construite de la zero, pe terenuri aflate în proprietatea Ministerului Justiției. Durata estimată a lucrărilor de construcție este de 24 de luni.

Fiecare lucrare este estimată, conform indicatorilor tehnico-economici aprobați, la peste 22 de milioane de lei.