40 de porci, transportați fără documente într-un camion, uciși

Un număr de 40 de porci transportați fără documente au fost găsiți într-un camion, oprit de polițiști în zona localității Sălătrucel, județul Vâlcea. Șoferul a fost amendat, iar suinele au fost ucise.

pesta porcina 2 701x526

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Poliția Vâlcea, polițiștii, împreună cu inspectori din cadrul DSVSA Vâlcea, au oprit pentru control, în timpul unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului pestei porcine africane, în zona comunei Sălătrucel, un camion condus de un bărbat de 30 de ani, din județul Dâmbovița.

„În urma controlului efectuat autoutilitarei polițiștii au descoperit 40 de suine, de diferite greutăți, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență și transport. Specialiștii din cadrul D.S.V.S.A ajunși la fața locului au procedat la confiscarea, eutanasierea și îngroparea suinelor. Totodată au fost recoltate probe biologice pentru efectuarea examenului virusologic”, spun polițiștii.

Șoferul care transporta animalele fără acte a fost amendat cu 720 de lei și i s-a deschis dosar penal pentru răspândirea bolilor la animale sau plante.

(sursa: Mediafax)