Bătrân rătăcit în munți, găsit de jandarmi și salvamontiști

Un bărbat din București, în vârstă de 80 de ani, a avut norocul să fie găsit, miercuri, de către jandarmii montani și salvamontiști pe muntele Muntinu Mic din Munții Cozia, în viață, după cinci ore de stat în ploaie și vânt puternic.

ratacit valcea

Un autoturism aflat pe marginea drumului, ploaia torențială, o doamnă singură și în vârstă care plângea în hohote, a determinat un grup de turişti aflat în trecere pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii, să oprească și să afle ce s-a întâmplat.

Femeia le-a spus turiștilor că soțul spz, un iubitor al muntelui, a dorit să se îndepărteze puțin de autoturism pentru a se bucura în tihnă de peisaj și de aproximativ două ore nu mai sosise înapoi. Întrucât femeia avea o stare tensionată și telefonul descărcat, turiștii au decis să sune imediat la apelul unic de urgență 112.

Apelul care a alertat salvatorii a sosit în jurul orelor 13.00, iar după trei ore de căutări amănunțite în zonele cu vizibilitate foarte redusă și prăpăstioase din împrejurimi, bătrânul rătăcit a fost găsit întins pe jos, epuizat și dezorientat, pe muntele Muntinu Mic, la patru km de autoturism.

Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor şi pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit haina de serviciu. Momentul revederii cu soţia a fost unul emoţionant, atât pentru protagonişti, cât şi pentru salvatori. După ce le-au mulţumit pentru sprijinul acordat, cei doi soţi şi-au continuat traseul spre casă", se arată într-un  comunicat al Jandarmeriei Vâlcea.

X

Right Click

No right click