Asociaţia Municipiilor din România şi-a ales o nouă conducere

Asociaţia Municipiilor din România şi-a ales o nouă conducere, iar primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, face parte din Comitetul Director.

municipii

Cu ocazia Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, desfăşurată în perioada 16-17 decembrie 2020, au avut loc alegeri pentru o nouă conducere, pentru următorii 4 ani, 2020-2024.

Preşedinte al structurii reprezentative a municipalităţilor din România a fost ales primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, iar primarul Mircia Gutău face parte, în continuare, din Comitetul Director, format din 30 de edili din întreaga ţară.

Cu această ocazie, Comitetul Director a adoptat o rezoluţie în patru puncte, prin care se cere finalizarea cât mai rapidă a negocierilor politice pentru constituirea viitoarei formule de guvernare, alocarea de resurse bugetare către municipii, pentru corectarea dezechilibrelor provocate de scăderea bugetelor cauzată de pandemie, invitarea Asociaţiei Municipiilor din România, alături de alte organizaţii reprezentative, la discuţiile pentru construirea bugetului de stat, pe anul 2021 şi emiterea unei ordonanţe pentru scurtarea termenelor prevăzute de lege, pentru adoptarea bugetelor locale.