Sediul IML Craiova, reabilitat după ani buni de promisiuni. Clădirile sunt în stare deplorabilă

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală Craiova vor intra în reabilitare, starea acestora fiind deplorabilă. Patru firme au depus oferte în cadrul procedurii de atribuire a contractului privind lucrările necesare, au anunțat, luni, reprezentanții Consiliului Județean Dolj. 

iml craiova

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, valoarea estimată a lucrărilor este de aproape 500.000 de euro, finanțarea fiind asigurată din sursele proprii ale instituției.

Demersul urmărește, pe de o parte, o serie de intervenții asupra imobilelor în sine, fie că vorbim de reparații ale acoperișurilor, de înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare ori de refacerea tencuielilor și a zugrăvelilor la cele patru corpuri de clădire. Pe de altă parte, contractul include și repararea tuturor instalațiilor electrice, sanitare și termice, astfel încât, la finalul lucrărilor, Institutul de Medicină Legală să beneficieze de un spațiu adecvat desfășurării activității.

Nu este pentru prima dată când CJ Dolj se implică pentru a asigura condiții mai bune unor instituții de importanță regională. Doar dacă ne uităm la perioada recentă, putem spune că am modernizat sediul Centrului Zonal de Pregătire de Protecție Civilă Craiova, că avem în derulare lucrările pentru reabilitarea clădirii Clinicilor de Oncologie și Dermatologie și că vom proceda în aceeași manieră și în ceea ce privește Ambulatoriul de specialitate pentru sportivi“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

În prezent, sediul IML Craiova, situat în centrul municipiului, este o ruină, atât pe exterior, cât și în interior. Clădirile reprezintă un pericol pentru angajați, aceștia încercând de ani buni să atragă atenția autorităților asupra situației.

Contractul „Reparații curente ale clădirilor (Corp C1; C2; C3 și C5) situate în strada Vasile Alecsandri, nr. 20, municipiul Craiova, județul Dolj“ are o valoare estimată de 2.256.807 lei, inclusiv TVA, și prevede o durată de executare a lucrărilor de 12 luni.

Sursa foto: Libertatea