Proiectul de buget pe anul 2021 şi factorul uman

Proiectul de buget, pe anul 2021, al Guvernului Cîţu, este axat pe investiţii, care pun bazele dezvoltării durabile, pe termen lung. Cel puţin teoretic, sau la nivel de intenţii, pentru că nu numai începutul oricărui drum e greu, ci şi tot ceea ce se poate întâmpla pe parcurs. Aşa cum niciodată socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, implementarea bunelor intenţii depinde de foarte mulţi factori, iar, în acest caz, de factorul uman.

Aşa cum omul poate să sfinţească locul, tot aşa îl poate şi otrăvi. Pe lângă proiecte, Guvernarea Cîţu are nevoie de oameni competenţi, în poziţii-cheie, care să coordoneze derularea programului de dezvoltare. Instituţiile de stat sunt parazitate de mulţi angajaţi pe care, dacă îi întrebi cu ce se ocupă, la locul de muncă, nu prea ştiu să răspundă.

Dezastrul economic, de la toate nivelurile, este realizarea cea mai de soi a acestor angajaţi, care au devenit de neclintit din sinecurile lor. Dacă premierul Cîţu crede că poate implementa un program de dezvoltare durabilă, pe termen lung, cu lipitorii de afişe, nu joacă în acelaşi film cu poporul român! Oricum, proiectul de buget, pe acest an, a generat, deja, nemulţumiri şi proteste, motiv pentru care trebuie lucrat la infrastructura umană din instituţii, şi abia apoi se poate da cu var, pe faţadă!...