“Monkey see, monkey do”, sau cum nu am voie afară după ora 10 pentru că e mai ușor așa

Au americanii zicala asta, “Monkey see, monkey do” - pe românește e vorba despre cineva care face un lucru fără să înțeleagă de ce sau ce implicații are respectiva acțiune.

maimutica imita

„Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una din primele măsuri pe care toate țările le iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat și am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeți cum arată în alte țări”, a explicat premierul Cîțu, conform Digi24.

Așadar, motivarea supremă a restricției de la ora 10: așa fac ăilalți, ia stai să îți arăt. De ce fac, ei știu, noi nu ne mai batem capul cu asta. Contează că în mijloacele de transport sta lumea grămadă? Contează că instituții publice au fost sau sunt focare COVID? Se pare că nu, iar guvernanții nu ar trebui să se mai mire când lumea nu are încredere în discursul lor!

Sunt tulpini de virus care iubesc aerul liber, umbla prin piețe și târguri, pe stadioane, prin parcuri și grădini botanice, de multe ori seara după 10, dar se sperie și fug de cozile cauzate de dosare cu șină ori adeverințe inutile, au agorafobie când văd autobuze aglomerate sau le e jenă să acționeze pe la chiolhanurile de partid. Să fim serioși!

Important este să preluam de la alții ce ni se pare nouă mai ușor de implementat si care nu afectează decât fraierul de rând, că oricum lumea bună umblă cu girofar.