Partea cu masca a devenit și continuă să fie o adevărată mascaradă. Spun asta pentru că cei mai mulți dintre noi ne asigurăm protecția cu o mască ținută în geantă, pe cot sau sub barbă. O folosim doar pentru că autoritățile au impus acest lucru și mi-e imposibil să cred că sunt persoane care după două, trei ore aruncă masca și folosesc una nouă...tot pentru alte maximum patru ore.
E greu să ții pasul, financiar vorbind, cu o protecție ca la carte. Nu știu cât de periculoase sunt însă acele măști scoase din genți, sau din buzunar și puse pe gură și nas când urcăm în autobuz sau intrăm într-un magazin, doar de teamă să nu fim amendați.
Au mai scăzut prețurile, ar spune unii, dar încă este costisitor să cumperi necesarul de măști pentru o zi. Până acum, cele mai ieftine măști le-am găsit cu 1.6 lei/bucata. În timpul celor aproximativ 16 ore cât suntem în activitate-serviciu, cumpărături, diverse deplasări- ar trebui cam șapte, opt măști, în cazul în care ne dorim o protecție întocmai. Astfel, unui cuplu i-ar trebui aproximativ 30 de lei/zi pentru aceste măști. Nu, nu este ușor de stabilit un astfel de buget. Și tocmai din această cauză, masca din buzunar, sau cea din geantă, după caz, este folosită de „n” ori.
La sfârșitul anului trecut, am avut nevoie de astfel de măști și le-am cumpărat, din farmacie, la prețul de 40 de bani/bucata. Acum, că autoritățile intenționează ca purtarea lor să devină obligatorie și în spațiile deschise aglomerate, poate revin și asupra prețurilor. Asta dacă vor ca protecția să fie una reală.